CRAIOVA FORUM-Un consilier județean propune ca la trecerile de pietoni să fie montate lămpi LED

JURNALUL OLTENIEI-Proiect: Asocierea autorităţilor din Dolj pentru ca şcolile să obţină autorizaţie sanitară
3 ianuarie 2017
CUVÂNTUL LIBERTĂŢII-Craiovenii de dreapta trebuie să aibă încredere în PNL
3 ianuarie 2017

CRAIOVA FORUM-Un consilier județean propune ca la trecerile de pietoni să fie montate lămpi LED

Consilierul liberal Isidor Răducea (foto) a iniţiat un proiect de hotărâre care prevede ca în dreptul tuturor trecerilor de pietoni amplasate pe drumurile judeţene din Dolj să fie montaţi stâlpi de iluminat stradal, cu lămpi LED şi panouri fotovoltaice, astfel încât să-i ajute atât pe pietoni să traverseze în siguranţă, cât şi pe conducătorii auto să observe pietonii aflaţi în traversare. 

 

Consilierul este de părere că o mai bună iluminare a zonelor de treceri pietonale ar putea crește gradul de siguranță al cetățenilor și ar duce la scăderea numărului de victime ale accidentelor rutiere. ”Sunt unele localităţi unde primarii nu îşi permit să plătească iluminatul public, iar acest lucru agravează suplimentar lucrurile, înregistrându-se din ce în ce mai multe accidente pe trecerile de pietoni, în special în condiţii de noapte sau de vizibilitate redusă”, motivează Isidor Răducea în proiectul de hotărâre.

 

Acest proiect de hotărâre poate fi pus în aplicare sub forma unui program multianual,  printr-un parteneriat cu unităţile administrativ-teritoriale interesate, iar Consiliul Judeţean Dolj să asigure finanţarea acestor lucrări”, este de părere consilierul județean.

 

Potrivit reprezentanților PNL Dolj, proiectul a fost implementat şi în alte zone ale ţării, unde a dat rezultate.

 

sursa: http://www.craiovaforum.ro/stiri/administratie/dolj-un-consilier-judetean-propune-ca-la-trecerile-de-pietoni-sa-fie-montate-lampi-led.html