LUPA MEA-Sido a iniţiat proiectul “Nicio școală fără aviz sanitar”

CUVÂNTUL LIBERTĂŢII-“Nicio şcoală fără aviz sanitar”
2 ianuarie 2017
CRAIOVA FORUM-Peste o treime din unitățile de învățământ din Dolj nu au autorizație sanitară
2 ianuarie 2017

LUPA MEA-Sido a iniţiat proiectul “Nicio școală fără aviz sanitar”

Vicepreşedintele PNL Dolj, Isidor Răducea, avertizează că în judeţul Dolj din cele 775 de clădiri care funcționează în uzul unităților de învățământ, 281 nu au autorizație sanitară ,deși au nevoie de această pentru a funcționa în condiții sanitare adecvate și de siguranță .

“În fiecare toamnă, bilanțul unităților de învățământ care nu au obținut autorizație sanitară de funcționare le da fiori celor nevoiți să-și trimită copii în acele școli și grădinițe . Și asta deoarece lipsă documentului confirmă , de cele mai multe ori ,existența unor condiții greu de închipuit în unitățile de învățământ . Ba chiar mai grav , de obicei , este vorba despre probleme care persistă de ani mulți și pentru care nu se găsește rezolvare. Sunt unele localități unde autoritățile locale nu au fonduri suficiențe pentru rezolvarea acestor probleme. Educația și învățământul sunt principalii piloni ai dezvoltării unei societăți civilizate.Totodată nivelul de dezvoltare economică al unui județ depinde și de nivelul de educație al cetățenilor , de aceea consider că este nevoie de o concepție clară despre rolul educației într-o societate”, precizează Isidor Răducea ântr-un comunicat de presă.

În acest sens, consilierul judeţean a inițiat proiectul de hotărâre “Nicio școală  fără aviz sanitar” care să prevadă realizarea lucrărilor necesare la toate unitățile de învățământ fără aviz sanitar în scopul obținerii acestora şi care, potrivit acestuia: “poate fi pus în aplicare printr-o asociere a autorităților deliberative”.

sursa: http://www.lupamea.ro/actualitate/sido-a-initiat-proiectul-nicio-scoala-fara-aviz-sanitar/