JURNALUL OLTENIEI-Proiect: Trecerile de pietoni de pe drumurile judeţene, iluminate cu LED-uri

ROMÂNIA LIBERĂ-Centru sportiv de peste 16 milioane de lei, deschis săptămâna trecută, fără autorizație de securitate la incendiu
2 ianuarie 2017
JURNALUL OLTENIEI-Proiect: Asocierea autorităţilor din Dolj pentru ca şcolile să obţină autorizaţie sanitară
3 ianuarie 2017

JURNALUL OLTENIEI-Proiect: Trecerile de pietoni de pe drumurile judeţene, iluminate cu LED-uri

Un consilier judeţean vrea iluminarea şi semnalizarea trecerilor de pietoni amplasate pe drumurile din Dolj. În acest sens, a iniţiat un proiect pe care l-a şi înregistrat la Consiliul Judeţean.

Consilierul judeţean (PNL) Isidor Răducea a iniţiat un proiect de hotărâre care prevede ca în dreptul tuturor trecerilor de pietoni amplasate pe drumurile judeţene să fie montaţi stâlpi de iluminat stradal, cu lămpi LEDşi panouri fotovoltaice. Răducea susţine că astfel vor fi ajutaţi atât pietonii, pentru a traversa în siguranţă, câtşi conducătorii auto, pentru a observa pietonii aflaţi în traversare.

„Insuficienta iluminare şi semnalizare a trecerilor de pietoni, situaţie care se agravează mai ales noaptea, teribilismul unor şoferi care conduc cu viteză exagerată, conducerea sub influenţa alcoolului, traversarea neregulamentară, sunt cauze care au dus la creşterea semnificativă a accidentelor pe drumurile judeţene, în special pe trecerile de pietoni.

Totodată, condiţiile meteorologice nefavorabile, cum ar fi ceaţa, ploaia sau ninsoarea, pot fi factori de agravare a lucrurilor. Sunt unele localităţi unde primarii nu îşi permit să îşi plătească iluminatul public.

Din această perspectivă, în calitate de consilier judeţean, apreciez că autorităţile judeţene trebuie săintervină pentru a schimba lucrurile, iar una dintre măsurile ce se poate întreprinde este iluminarea tuturor trecerilor de pietoni de pe drumurile judeţene din Dolj, cu corpuri de iluminat de tip LED (light-emitting diode) şi panouri fotovoltaice”, se arată în proiectul lui Isidor Răducea, depus la Consiliul Judeţean pe 16 septembrie.

Potrivit consilierului judeţean, acest proiect ar putea fi pus în aplicare sub forma unui program multianual, printr-un parteneriat cu unităţile administrativ-teritoriale, iar finanţarea ar urma să fie asigurată de Consiliul Judeţean.

„Acest proiect a fost implementat şi în alte zone ale ţării, unde a dat rezultate, şi considerăm că este necesar să fie introdus de urgenţă şi la nivelul judeţului Dolj”, transmite PNL Dolj.

sursa: http://www.jurnalulolteniei.ro/2016/09/20/proiect-trecerile-de-pietoni-de-pe-drumurile-judetene-iluminate-cu-led-uri/