CRAIOVA FORUM-CJ Dolj a respins o propunere de publicare a contractelor pe site-ul instituției

“PENTRU DOLJ” acest proiect are ca obiectiv promovarea Doljului şi atragerea investitorilor.
12 februarie 2017
GAZETA DE SUD-Proiectul privind transparența decizională, îngropat de CJ Dolj
21 februarie 2017

CRAIOVA FORUM-CJ Dolj a respins o propunere de publicare a contractelor pe site-ul instituției

Sursa: http://www.craiovaforum.ro/stiri/administratie/cj-dolj-a-respins-o-propunere-de-publicare-a-tuturor-contractelor-pe-site-ul-institutiei.html

la 21 February 2017 13:46, scris de

Un consilier judeţean a propus ca instituţia să publice toate contractele de achiziţie publică, de concesiune de lucrări publice şi contractele de concesiune de servicii încheiate la nivelul Consiliului Judeţean Dolj, dar şi al instituţiilor subordonate, pe site-urile proprii, însă demersul nu a fost acceptat pe motiv că ar presupune un volum de muncă prea mare și s-ar suprapune cu datele publicate deja în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Alesul judeţean Isidor Răducea a cerut ca CJ Dolj să dea dovadă de transparenţă decizională şi să propună o formulă de proiect privind posibilitatea de publicare a contractelor, care să fie supusă la vot. Conducerea administraţiei judeţene a respins însă solicitare arătând că mare parte din informaţiile de interes sunt publicate deja pe SEAP, iar afişarea lor pe site+ul propriu ar presupune un volum mare de activitate. “Acolo (în SEAP n.r.) sunt date privind obiectul contractului, data încheierii, valoarea, executant şi detalierea acestora. Nu se regăsesc date privind durata şi actele adiţionale la contracte. Noi am propus ca aceste ultime informaţii care nu se regăsesc pe SEAP să le publicăm pe site-ul Consiliului Judeţean, orice persoană putând astfel să aibă acces la informaţiile privind achiziţiile publice, accesând cele două pagini. Considerăm că toate aceste informaţii pe site-ul consiliului judeţean necesită un volum mare de activitate și, în acelaşi timp, ar exista o suprapunere între SEAP şi site“, i-au răspuns reprezentanții CJ Dolj într-o informare.

Consilierul Răducea s-a arătat nemulțumit de decizia CJ Dolj și consideră că nu se dorește ”un demers pentru a intra în normalitate”. ”La nivel naţional există consilii judeţene, primării care adoptă aceste măsuri pentru a asigura o transparenţă totală în cheltuirea banului public. (…) Noi avem o conducere la CJ Dolj care nu respectă legea. Până acum 2-3 luni eram singurul consiliu judeţean din România care nu îşi publica procesele verbale de şedinţă. Suntem singurul care nu îşi publică rapoartele de activitate. Avem un regulament de organizare şi funcţionare care nu este nici acesta public şi este neactualizat din 2005, adică de 12 ani. Nici nu ştiu ce pretenţii să mai am. Dacă dumneavoastră doriţi să continuaţi cu această politică ce lasă de dorit, continuaţi. Eu am făcut un demers pentru a intra în normalitate, dar se pare că nu se doreşte“, a afirmat Isidor Răducea, în şedinţa de ieri a CJ Dolj.