Birocrația inventată

Craiova, un oraș curat
26 octombrie 2019
Anunț candidatură
8 ianuarie 2020

Birocrația inventată

Birocrația inventată este acea birocrație care îngreunează și împiedică în mod conștient mersul natural al lucrurilor. De ce există această birocrație inventată?

În ultimii ani în Diaspora, a vota a fost o adevărată provocare pentru români. Decidenții din PSD cunoșteau foarte bine numărul mic de simpatizanți PSD în afara țării și au blocat votarea cât au putut. Ore întregi de așteptare în frig, mii de români care călătoreau sute de km pentru a ajunge la o secție și nu reușeau să voteze. După ani de nemulțumiri din partea cetățenilor, demisii cerute și neonorate, revolte în masă ale românilor, s-a găsit soluția, foarte simplă de altfel, iar bătaia de joc a încetat. Așa cum era de așteptat, în urma debirocratizării, Viorica Dăncilă (PSD) a obținut doar 2,8 % din voturi. Sper ca cei responsabili pentru blocarea votului din Diaspora să răspundă în fața legii.

Ne întâlnim cu o birocrație inventată și în sistemul bugetar. Menționez încă de la început că în sistemul bugetar lucrează foarte mulți angajați care își fac datoria cu profesionalism. Tot respectul pentru aceștia!

Dar, în instituțiile subordonate Consiliului local și județean sunt peste 2.000 de trântori, iar aceștia trebuie să își justifice existența. Cum? Decidenții politici inventează o birocrație. De cele mai multe ori pentru a plăti o simplă factură ești plimbat pe la mai multe birouri și este nevoie de 2-3 angajați pentru a fi achitată. Are rost să mai discutăm despre celebrul “dosar cu șină”? Partidele politice știu că bugetarii reprezintă o bază electorală solidă și fidelă care nu lipsește de la votare și, din păcate, politicienii nu-și permit să curețe aceste instituții de trântori pentru că își pierd votanții.

Astfel, peste 75% din bugetul Craiovei reprezintă cheltuieli de personal și funcționarea instituțiilor subordonate.

Salariul mediu din aparatul bugetar este semnificativ mai mare decât cel din privat, lucru complet nesănătos pentru economia unui oraș.

Soluția este cât se poate de simplă: DEBIROCRATIZAREA prin digitalizare, urmată de înlăturarea trântorilor susținuți politic. Dar… cine își asumă această măsură?